A&Á jegyesfotó - Sopron Tómalom

Hogyan készüljünk a jegyesfotózásra?

Az esküvői fotózásnál az egyik legfontosabb dolog a pár megismerése. Viszont az is legalább annyira fontos, hogy ők is megismerjenek minket. Ennek érdekében vált egyre elterjedtebbé a jegyesfotózás, amely mindkét fél számára hasznos tapasztalatszerzés. De hogyan hozzuk ki belőle a maximumot?

Miben más a dokumentarista esküvőfotózás?

A dokumentarista esküvőfotózás lényege a természetesség és a hitelesség. Szépen komponált, valódi pillanatok, elegáns és időtlen fényképek.

Miért hasznos a jegyesfotózás?

A jegyesfotózáson készült képeket leggyakrabban szülőköszöntő ajándékoknál és az esküvői dekorban használják fel a párok, de vetítéskor, köszönőajándékokon és a meghívón is jól mutatnak. Mi is a valódi szerepe, és miért ajánlott élni a lehetőséggel?
zsurnalizmus-blog

Stílusunk: filmes hatás és zsurnalizmus az esküvőfotózásban

A fotózási stílusunk rendkívül összetett, nehéz minden apró jellemzőjét leírni és elmagyarázni. Ebben a bejegyzésben megpróbáljuk elmesélni, hogy mi az, amit mi láttatni akarunk a fotóinkkal, illetve röviden bemutatjuk az utómunkát, hiszen az is szerves része sajátos szemléletünknek.

Külön napos kreatív fotózás pro és kontra

Egyre nagyobb divat az esküvőtől eltérő napra szervezni a portrék elkészítését, ezért összegyűjtöttük a külön napos kreatív fotózás előnyeit és hátrányait, hogy könnyebb legyen mérlegelni azt, hogy melyiket érdemes választani.

Mi alapján válasszuk ki az esküvői fotósunkat?

Egy korábbi bejegyzésben ahhoz adtunk tippeket, hogy hogyan érdemes elkezdeni a keresést. Ha túl vagyunk az első válogatáson, passzol a stílus és megvan a szimpátia, akkor jöhet a következő kis lista, ami alapján tovább lehet szűkíteni a kört.

Fekete-fehér esküvői fényképek

Sokak szerint a fekete-fehér fotók nem illenek egy esküvői galériába, mert túl komor hatásuk van. Pedig egy ilyen kép sokkal érzelemdúsabb tud lenni, csak nem mindegy mikor és hogyan használjuk.

Hogyan érdemes esküvőfotóst keresni?

Egy esküvő megszervezése nagy feladat, és vannak olyan részei, amihez talán nem is mindenki tudja, hogyan érdemes hozzáfogni. Minden összetevőre ugyan nekem sincs receptem, de a fotós kereséséhez talán tudok tippeket adni.

Fotózzunk filmre!

Sokak szerint a mai digitális technika mellett már labdába sem rúghat a film. Ez több szempontból is így van, de attól még bőven van okunk filmet használni.

Fotókönyv vagy album?

Évtizedeken keresztül természetes volt, hogy egy különleges alkalomra felkért fényképész albumokba rendezett papírképeket ad át a munka végeztével. Betérve egy fotósboltba vagy egy nagyobb áruházba most is biztosan találunk több tucat ilyen fotóalbumot, de ezek már valahogy nem keltik fel az érdeklődésünket.