Rólunk

A The Love Reporters 2021 tavaszán indult útnak, leváltva a 2013-ban Szabolcs által létrehozott Locsmandisz Fotó nevet. 2014 óta dolgozunk együtt, eleinte portréfotózással, klasszikus riportfotózással foglalkoztunk. Jelenleg az esküvők mellett vállaljuk még keresztelők megörökítését és otthoni/kültéri környezetben (lifestyle jellegű) portré- és családi fotózást.

Miért “The Love Reporters”, mit is jelent a név? A “Love” (szeretet/szerelem) azt képviseli, hogy mi a fotográfiának csak azzal a szegmensével foglalkozunk, ami az emberi kapcsolatokra fókuszál: szeretet, szerelem, a házasság és a család. A “Reporters” (tudósítók/riporterek) pedig a fotózási stílusunkra utal, arra, hogy célunk nem egy hamis világ kreálása, hanem a valóság, az igazi érzelmek, emberi kötelékek megörökítése.

Kik vagyunk?

Fő profilunk az esküvőfotózás, kicsit másképp értelmezzük a műfajt, ez adja az egyes sorozatok egyediségét és a stílusunk lényegét. A riportfotózást próbáljuk vegyíteni a művészi esküvőfotózás eleimeivel, dokumentarista – azaz történetmesélő – szemlélettel.

Locsmándi Szabolcs

webfejlesztő és fotográfus

Locsmándi Szabolcs

webfejlesztő és fotográfus

Gazdaságinformatikusként végeztem a Nyugat-magyarországi Egyetemen, jelenleg is aktívan dolgozom programozóként. A fényképezés már egész fiatal koromban érdekelt, eleinte technikai sportok fényképezésével foglalkoztam. Komoly technikai tudásra tettem szert, fotóim megjelentek újságban is, de egy idő után nem tartogatott számomra elég izgalmat. Ekkor kezdtem el érdeklődni az utca- és a portréfotózás iránt, így lett mára a kedvenc témám az emberábrázolás. Pályafutásom egy közösségi média profillal indult el, ahol hobbi fotósként osztottam meg képeimet az érdeklődőkkel. Azóta hivatásos képesítést szereztem, és a Facebook oldal már egy vállalkozást takar.

10 éve vágtunk bele az esküvőfotózásba, azóta túl vagyunk már a 60. esküvőn is. Szeretünk közösen dolgozni az alkotói folyamat egészében. Hasonló látásmóddal fényképezünk, és a képek feldolgozása terén is megegyezik az ízlésünk. Ennek az eredménye az, hogy mindig koherens és egységes a végeredmény, a fényképek stílusban és feldolgozásmódban is harmonizálnak egymással egy albumon belül.

Kanics Tünde

designer

Kanics Tünde

designer

Kanics Tünde vagyok, formatervező mérnök, okl. könnyűipari mérnök. Tanulmányaimat a Soproni- és az Óbudai Egyetemen végeztem. A képzések során belekóstoltam a látványtervezésbe, grafikai tervezésbe, nyomdászatba, műszaki tervezésbe is. A fotográfia szeretetét édesanyámtól örököltem, kisgyermekkorom óta jelen voltak az életemben a filmes, félautomata, majd a teljesen digitális gépek. A filmes fotózás most is nagy hatással van munkámra, nagyon szeretem az így készült képek hangulatát, és szeretek kísérletezni a digitális fotók feldolgozásával, hogy a két világot az előnyeik felhasználásával ötvözni tudjam.

Mindketten rajongunk az analóg fotózásért, szeretjük a filmek képi világát és a régi gépek hangulatát. Ugyan a munkánk során többnyire digitális gépet használunk, de a fényképeket igyekszünk úgy feldolgozni, mintha most jöttek volna vissza a laborból. Nem szeretjük a mesterkélt fotókat, a túlságosan megtervezett és előre beállított pózokat. Őszinte érzelmeket akarunk megörökíteni, hogy utána a képeink történetet meséljenek.

Filozófiánk

Őszinteség, hitelesség, magas minőség.

Nem vagyunk főállású fotósok, nem szeretnénk a megélhetés miatt olyan munkákat vállalni, amit nem csinálunk szívesen. Ez garantálja azt, hogy mindenki, akivel végül szerződünk, ugyanazt a lelkesedést és minőségi munkát kapja. Odafigyelünk arra, hogy ne vállaljuk túl magunkat, mert a minőség a legfontosabb mérce számunkra.

Egy hétvégén csak egy esküvőn fotózunk, mivel egy 10-16 órás munka után lehetetlen másnapra úgy felépülni, hogy megfelelően koncentráltak legyünk a minőségi munkavégzéshez. Ebből adódóan éves szinten limitált mennyiségű esküvőt vállalunk csak, szeretjük úgy alakítani a szezont, hogy kellő mennyiségű pihenőhétvége legyen a nyári időszakban is.

Fontos számunkra a minőség, ez egyaránt jelenti a fényképek esztétikai és technikai színvonalát, az igényes és hozzáértő képfeldolgozást és a szakmai felkészültséget. Folyamatosan kísérletezünk, gyakorlunk, rengeteg szakmai cikket olvasunk, hogy mindig naprakészek legyünk nemcsak a technológia fejlődés, hanem az aktuális műfaji trendek, divat terén is.

Felszerelés

Szeretjük követni a technológiai fejlesztéseket, folyamatosan tájékozódunk, és ez alapján állítjuk össze a felszerelésünket. 2012 óta tükörnélküli gépeket használunk, így ismerjük minden előnyét és hátrányát is. Használtunk Olympus és FujiFilm mirrorless rendszereket is, jelenleg 3 full frame Sony vázzal, fényerős fix objektívekkel és néhány vintage optikával dolgozunk.

Az általunk használt gépek/felszerelés egy része.

A diszkréció az általunk képviselt műfaj egyik fő erénye, emiatt alakítottuk úgy az eszközparkot, hogy a lehető legkevésbé legyen feltűnő. Csendes, a képminőségükhöz képest kis méretű gépvázakat használunk, jó minőségű, fényerős objektívekkel, hogy a vaku használata a legvégső megoldás legyen minden esetben. Minden egyes eszközt tudatosan válogatunk össze, hogy igazodjon a stílusunkhoz, és segítsék a gördülékeny alkotómunkát.