Esküvőfotózás

Az esküvőfotózás több, mint fényképek készítése. Szeretünk a házasságkötésre úgy tekinteni, mint egy romantikus történetre, ahol a mi eszközünk a történetmeséléshez a fénykép. Arra törekszünk, hogy az elkészült képek egy összefüggő fotósorozatként meséljék el a nagy nap minden pillanatát. Ehhez annyi kell, hogy a fotók ne csak külön-külön működjenek, hanem harmóniában legyenek egymással.

Az utca- és rendezvényfotózásnál szerzett tapasztalatunk segít abban, hogy ne akarjunk erőltetett és mű beállításokat teremteni, hanem megfigyelőként örökítsük meg a legszebb pillanatokat. Stílusunkat fotózsurnalisztának vagy dokumentaristának nevezik, munkánk során nemcsak dokumentálunk, hanem pillanatok hangulatát adjuk vissza. Ha féltek a kamera előtt, vagy nem szerettek pózolni, akkor jó hírünk van: nem fogunk stúdióba vinni titeket – helyette sétálunk egy parkban vagy kirándulunk – és mégis elkészülnek azok a fényképek, amiket szeretnétek magatokról.

A nagy nap előtt mindenképpen tartunk egy előzetes megbeszélést. Erre azért van szükség, hogy az esküvő pontos menetrendjét, az elképzeléseiteket és minden részletet át tudjunk beszélni. Ha még nem találkoztunk, akkor fontos, hogy megismerkedjünk, mert életetek egy fontos napját fogjuk közelről végig kísérni. Azért, hogy szokjátok a kamera előtti szereplést, a nagy nap előtt egy jegyesfotózást is tarthatunk. Ilyenkor egy-két óra alatt, egy kötetlen fotózás alkalmával gyakorolhatjuk a kamera előtti természetes viselkedést. Tetszőleges helyszínen, hétköznapi ruhában készítünk képeket, amelyeket akár dekorációként vagy a meghívón is felhasználhattok.

Hogyan dolgozunk?

Az esküvői fotózás akkor igazán hiteles, amikor a teljes napot magában foglalja, aminek a készülődés is fontos része. Az előkészületektől árnyékként követjük a történéseket egészen a lagzi végéig. A kreatív fotózás alkalmával előre megbeszélt helyszínen vagy helyszíneken készítünk rólatok képeket, amelyeken már az esküvői ruhátokban lesztek. A ceremóniákon és a lagzin pedig észrevétlenül örökítünk meg minden fontos momentumot.

  • Minden esküvőre ketten megyünk: a jó pillanatok megörökítésére az a garancia, hogy mindketten fényképezünk az összes eseményen. A tapasztalatunk az, hogy egy ember nem tud mindenre figyelni, a több szögből készített képek pedig változatosabbá teszik az albumot.
  • Ideális esetben a készülődés elejétől a menyasszonyi tánc végéig ott vagyunk, ezáltal a fotók a nagy nap teljes történetét el tudják mesélni.
  • Ahol csak tehetjük, természetes fénynél fényképezünk vagy a rendelkezésre álló fényeket használjuk. Nem vagyunk a vakuzás hívei, mert gyakran előnytelen és mesterkélt a végeredmény. 
  • Felszerelésünkkel nem okozunk feltűnést, senkit sem zökkentünk ki a meghitt pillanatok átéléséből: visszafogott méretű tükörnélküli fényképezőgépek és prímobjektívek segítik munkánkat. Munka közben igyekszünk a háttérben maradni, így próbáljuk meg előcsalogatni a hiteles, őszinte pillanatokat.

Filozófiánk szerint csak azt az esküvőt vállaljuk el, ahol valóban úgy érezzük, hogy mi vagyunk legalkalmasabbak a feladatra. Őszintén lelkesedünk ezért a munkáért, lehetőségeinkhez mérten mindig megpróbáljuk a maximumot nyújtani. Ehhez viszont olyan emberek kellenek, akik értik és értékelik azt, amit mi képviselünk. Olyan párokkal szeretünk együtt dolgozni, akiknek ténylegesen tetszik a munkánk és a dokumentarista stílus, elfogadják azt, ahogy mi dolgozunk, és partnerek abban, hogy a megfelelő körülmények rendelkezésre álljanak a fotózás ideje alatt.

Tekintsétek meg portfóliónkat, aktuális árainkat, és kérjetek személyre szabott árajánlatot!

Már hosszú évek óta követünk kiemelkedő esküvőfotósokat, így elmondhatjuk magunkról, hogy tájékozottak vagyunk a szakmában. Szerintünk egy hétköznapi párról is lehet magazinba illő képeket készíteni anélkül, hogy beleszólnánk az esküvő történéseibe. Stílusunkról és szemléletünkről még többet a blogunkon olvashattok.

Akik hatással vannak a munkánkra és stílusunkra:

Kevin Mullins
Mark Wallis
Paul Rogers
Sam Blake
Jose Villa
Julie Paisley

Még többet szeretnél tudni a szemléletünkről és arról, hogy hogyan dolgozunk? Néhány pontban megfogalmaztuk a leggyakrabban felmerülő kérdésekre a válaszokat, hogy kicsit könnyebb legyen megismerni a munkamódszerünket: